Restaurantgids Kaapstad

Bekijk onze reizen  
Zuid-Afrika

Tijdens een bezoek aan Kaapstad kun je heerlijk eten. Je vindt er gerechten voor elke smaak en elk budget en in deze gids hebben we de beste restaurants voor je op een rijtje gezet.
Zuid-Afrikanen starten de dag met een groot zoet of hartig ontbijt, dat jij ook kunt proeven in je guesthouse. Rond het middaguur nemen ze vaak een snelle snack en daarna eten ze vroeg in de avond, tussen 5 en 6 uur. De keukens van de meeste restaurants sluiten om 9 uur 's avonds, dus zorg dat je niet te laat komt. In het hoogseizoen is het een goed idee om voor populaire restaurants te reserveren. Voor sommige moet je zelf al maanden vooraf boeken.

Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika

 

Onze top 10 van restaurants in Kaapstad

 • Latitude Café 

Dit verborgen café op het dak van een hotel is een perfecte plek om te ontbijten of te relaxen met een koud drankje. Ga hierheen voor het uitzicht, soms kun je zelf walvissen spotten vanaf het terras! Begin je dag goed met koffie en een croissant, de avocadotoast of pannenkoeken.

 

Latitude Cafe, sea point

2 Kings Rd, Sea Point, Cape Town, 8060, South Africa - 

 

 • Our Local 

Dit prachtige plantenwinkel-café ligt in een van de kleurrijkste straten van Kaapstad. De inwoners van Kaapstad komen hier om planten te kopen en te brunchen. Probeer de tosti's, burgers en desserts in dit gezellige café.

Our Local @ 117 Kloof

117 Kloof St, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa

Tel: +27 64 642 5004

 

cape-town-harbour

Kaapstad - Bron: Canva

 • Clay Café

Nog een origineel concept: hier kun je zelf keramiek beschilderen tijdens je lunch of tapasdiner. Dit is een originele plek voor een uitje met vrienden of familie.

Clay Cafe Hout Bay

Clay Cafe, Main Rd, Hout Bay, Cape Town, 7872, South Africa

Tel: +27 76 810 5120

 

 • Curry Club 

De Zuid-Afrikaanse keuken heeft Indiase invloeden en dit restaurant is een verborgen pareltje in de stad. Het decor en de gastvrije ontvangst door de eigenaar creëren een warme sfeer. De gerechten zijn heerlijk, de porties groot en ook vegetariërs komen er goed aan hun trekken. Je kunt ons hier vaak vinden!

Curry Club

50 New Church St, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa

Tel:+27 21 300 3971

 

 • Nelson’s Eye 

Vlees speelt een belangrijke rol in de Zuid-Afrikaanse keuken. Het populaire Nelson's Eye is een van de oudste restaurants van Kaapstad. Het steakhouse heeft een open keuken en een informele, relaxte sfeer.

Nelson's Eye Restaurant

9 Hof St, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa

Tel: +27 21 423 2601

 

Bekijk onze reizen  

 • Mantra Café 

Mantra Café is een chic restaurant met internationale gerechten. We zijn gek op het uitzicht op Camps Bay. Het is de perfecte plek voor de lunch of voor een cocktail aan het einde van de dag.

Mantra Cafe

43 Victoria Rd, Camps Bay, Cape Town, 8040, South Africa

Tel: +27 65 823 3901

 

camps-bay-cape-town

Uitzicht op Kampsbaai - Bron: Canva

 • Black Sheep & Dark Horse

Deze twee restaurants worden gerund door dezelfde eigenaar. The Dark Horse heeft een bar, een tapasmenu en een knus dakterras met een adembenemend uitzicht op de Tafelberg. The Black Sheep is een meer gastronomisch restaurant en de focus ligt er op lokale producten. Beide plekken zijn zeker de moeite waard!

Black Sheep

104 Kloof St, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa

Tel: +27 21 426 2661

 

Dark Horse 

145 Kloof St, Gardens, Cape Town, 8001, South Africa

Tel: +27 21 422 0825

 

 • Beau Constantia

Dit restaurant is onderdeel van Chefs Warehouse, een groep fine-dining restaurants. Het ligt in de prachtige wijngaard Beau Constantia en de tafels bij de kamerhoge ramen hebben een schitterend uitzicht over de wijnranken, de stad en de zee. Elk gerecht is een bijzondere smaaksensatie. Wil je nog een Chefs Warehouse met uitzicht op zee bezoeken? Dan raden we Tintswalo Atlantic aan.

Beau Constantia

1043 Constantia Main Rd, Constantia, Cape Town, 7806, South Africa

Tel: +27 21 794 8632

vine-constantia-cape-town

Wijngaarden in Constantia - bron: Canva

 • Rêverie social Table

In dit restaurant worden de gerechten family style opgediend en weet je vooraf niet met wie je aan tafel zit. Je schuift aan bij een tafel voor 12 personen. De grote porties worden midden op de tafel gezet en samen met de andere gasten ontdek je wat er die dag op het menu staat. Er worden bijpassende wijnen geserveerd en de lokale ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd door de kok. Echt een bijzondere ervaring!

Reverie Social Table

226A Lower Main Rd, Observatory, Cape Town, 7925, South Africa

Tel: +27 79 060 6971

 

 • The Neighbourhood Market 

Zuid-Afrikanen zijn gek op food markets, plekken waar je komt om boodschappen te doen, maar ook te eten, drinken en genieten met vrienden. Deze ligt in de wijk Woodstock. Bestel wat internationale gerechten bij een van de vele verschillende kraampjes en zoek daarna een tafeltje. Vaak is er ook een DJ die zorgt voor wat extra sfeer.

The Neighbourhood Market 

373 Albert Rd, Woodstock, Cape Town, 7925, South Africa

neighbourhood-market-cape-town-afr

Bron: Canva

 

Bekijk onze restaurantaanbevelingen op deze kaart van Kaapstad! 

 

Heb je al zin gekregen om het beste van Kaapstad te proeven? Ga mee op een van onze reizen en ontdek het beste van Zuid-Afrika.

Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

 • Contact
 • ✆ +31 55 808 0369
 • service@africaventura.nl
 • ma - vr | 09.00 - 16.00
 • Ventura TRAVEL Gmbh
 • Lausitzer Str. 31
 • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden