Handige tips voor je safari

Bekijk onze reizen  
Zuid-Afrika

 Een safari is een unieke reiservaring en je vraagt je misschien wel af wat je moet inpakken en welke dingen echt niet mogen ontbreken in je koffer. Emke, de oprichtster van Africaventura, is qualified game ranger in Zuid-Afrika en heeft een enorme passie voor safari's. Leze deze gids met haar handige tips en ontdek alles wat je moet weten om je voor te bereiden op je safari.

Laagjes, laagjes, laagjes

Game drives vinden vroeg in de ochtend en laat in middag plaats, daarom raden we je aan om je in laagjes te kleden. Als je 's morgens vroeg start met een game drive is het vaak best wel frisjes, maar aan het eind van de ochtend kan het zomaar een graad of 10 tot 15 warmer zijn. In de middag vertrekken we als het nog warm is, maar in het laatste uur is het vaak al donker en dus flink wat graden kouder.

 

Bescherming tegen de zon

Als je in een open voertuig zit en de wind door je haren voelt, heb je vaak niet door hoe sterk de zon eigenlijk is. Voor dat je het weet ben je verbrand. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een hoge factor (minimaal SPF 30) om dat te voorkomen. We raden je ook aan om een pet en zonnebril te dragen. Daarmee bescherm je jezelf niet alleen tegen de zon, maar het helpt je ook om de dieren beter te spotten.

safari-en-afrique-du-sud

 

Verrekijker

Wil je een verrekijker kopen voor je safari? Dan is het een goed idee om een iets duurder model te kopen van goede kwaliteit. Goedkoop is duurkoop en kleine verrekijkers voor beginners zijn niet echt geschikt om wilde dieren mee te spotten. Als je liever geen geld uitgeeft aan een verrekijker, kun je misschien een verrekijker delen met je medereiziger. Veel lodges hebben een of twee verrekijkers in hun safarivoertuigen. Die kun je ook gebruiken als je iets van dichtbij wilt bekijken.

safari-jumelles-afrique-du-sud

 

Dichte schoenen

We raden je aan om, ook als het warm is, tijdens safari's dichte schoenen te dragen. Tijdens koffiepauzes en sundowners neemt de ranger je vaak mee op een korte wandeling om dierensporen, bijzondere planten en andere interessante dingen te zien. Tijdens die wandelingen door de bush en het hoge gras zijn dichte schoenen een stuk comfortabeler dan sandalen. En is ook erg fijn dat ze je voeten bij zonsopgang en zonsondergang beschermen tegen muggenbeten.

 

Fotografie

Foto's van de dieren die je hebt gezien zijn fantastische herinneringen aan je reis. Als we dieren spotten grijpen we vaak meteen naar onze telefoon of camera om het moment vast te leggen. De ranger weet dat foto's erg belangrijk zijn voor onze gasten, dus hij of zij zal altijd proberen om het voertuig op de beste plek neer te zetten om foto's te maken. Daarom is het beter om geen foto's te maken als het voertuig nog beweegt. Die foto's mislukken bijna altijd. Geniet gewoon van de dieren die je ziet, wacht tot het voertuig helemaal stilstaat en maak dan je foto. Zie je een dier waar je echt een foto van wilt maken, maar heeft de ranger het nog niet gezien? Vraag dan of jullie misschien een fotostop kunnen maken. Vergeet niet om ook gewoon te genieten van het moment. Laat je telefoon of camera soms in je tas. Je hoeft echt geen 10 foto's van dezelfde olifant te maken. Geniet van wat je ziet, hoort en ruikt, zonder camera voor je gezicht :)

fdb9d284-1bbf-4c28-964d-9e9b6975a34d

 

Stel vragen

Stel vragen om alles uit je safari te halen. Rangers hebben een enorme kennis van de natuur en spenderen zoveel tijd in de bush, dat ze het gedrag van dieren, dierensporen en andere tekens kunnen voor je kunnen interpreteren. Rangers hebben een passie voor dieren en beantwoorden graag je vragen over hun favoriete onderwerpen!

 

Vogels kijken

Als je een enthousiaste vogelaar bent, neem dan een vogelboek mee om tijdens je safari vogels te identificeren. Je kunt ook de app Roberts Birds of Southern Africa downloaden om ruimte en gewicht te besparen. De gebruiksvriendelijke app zit boordevol informatie en als extra bonus kun je ook vogelgeluiden beluisteren in de app. Veel rangers hebben een vogelboek bij zich dat je kunt lenen om vogels te identificeren.

 

Veiligheid

Vóór je eerste game drive geeft de ranger veiligheidsinstructies over wat je wel en niet moet doen tijdens een safari. Deze regels zijn er voor je eigen veiligheid en het is erg belangrijk dat je de instructies opvolgt.

guide-accompagnateur-safari-afrique-du-sud

 

Een safari is een unieke en onvergetelijke ervaring. Geniet van de ongerepte natuur en de diersoorten die er in de nabije toekomst misschien niet meer zijn. Het is een privilege om door hun natuurlijke omgeving te mogen reizen. Met je bezoek aan lodges en wildreservaten draag je bij aan belangrijke natuurbeschermingsprojecten.

Heb je nog vragen over je safari? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden ze graag.

 

Bekijk onze reizen naar Zuid-Afrika

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden