Unieke strandervaringen: ontdek de mooiste kusten van Afrika, van Kaapstad tot Cape Cross!

Bekijk onze reizen  

Waar denk je aan bij Afrikaanse stranden? Misschien denk je aan tropische eilanden, kristalhelder water en eindeloze witte zandstranden? Maar wist je dat de Afrikaanse kust nog veel meer te bieden heeft?

In Kaapstad vind je fantastisch ruige stranden op een indrukwekkende rotsachtige locatie tussen de bergen. En heb je al gehoord van de mystieke stranden in Namibië, waar de sfeer heel bijzonder is?

Er zijn enorm veel verschillende soorten stranden in Afrika en elk strand biedt een unieke ervaring. De Afrikaanse kust heeft voor iedereen wat te bieden, van eindeloze witte zandstranden tot idyllische baaien en adembenemende kliffen.

In dit artikel maak je kennis met een paar prachtige stranden en kustplaatsen die je gewoon niet mag missen tijdens je reis door Afrika.

Kaapstad - Een kuststad tussen de bergen en de zee

We beginnen onze reis op het prachtige Kaapse Schiereiland ten zuiden van Kaapstad. Rijd langs de kust over de Chapman's Peak Drive en geniet van het uitzicht op de diepblauwe zee.

chapmans peak

Bron: Canva

Ontdek fascinerende land- en zeedieren

Langs de kust van Zuid-Afrika leven indrukwekkende dieren. Een van de absolute highlights is de pinguïnkolonie op Boulders Beach. Bekijk de dieren van dichtbij terwijl ze zwemmen in het kristalheldere water of zonnebaden op het witte zandstrand. Dit is echt een onvergetelijke ervaring.

boulder

En als je toch in de buurt bent, moet je zeker ook naar Hermanus. In dit charmante kustplaatsje kun je perfect walvissen spotten in het walvisseizoen (juni tot november). Ga mee op een boottour of ga naar de kliffen boven de zee om deze majestueuze dieren van dichtbij te bewonderen.

Hermanus

Bron: Canva

En dat is nog niet alles! Er zijn nog veel meer bijzondere dingen te ontdekken in Kaapstad. Neem de kabelbaan naar de top van de Tafelberg en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en de zee. Of ga mee op een tour door de historische wijk Bo-Kaap. Bekijk de kleurrijke huisjes en leer meer over de rijke cultuur en geschiedenis van de stad.

cape town

Tijdens een 18-daagse rondreis door Zuid-Afrika met Africaventura krijg je de kans om deze prachtige stad en de omgeving op een authentieke manier te verkennen. Je wordt vergezeld door een ervaren gids en krijgt een exclusief kijkje in de regio. Zo kom je op plekken die in geen enkele reisgids staan.

Ga je liever zelf of met een eigen auto op pad? Dan is Kaapstad de perfecte basis om de schitterende kust en stranden van Zuid-Afrika te verkennen. We hebben een unieke route voor je samengesteld en regelen alle belangrijke details, van een huurauto met een uitgebreide verzekering tot je overnachtingen, maaltijden en activiteiten. Ontdek meer over onze onvergetelijke self-drive roadtrip langs de Garden Route.

cape town muizenberg

Bron: Canva

Namibië - Waar de woestijn en de zee samenkomen

Namibië staat niet alleen bekend om de adembenemende woestijnlandschappen, maar ook haar unieke kustlijn en fantastische stranden zijn populair bij reizigers.
 
Eén van de mooiste stranden van het land ligt in Swakopmund, een klein plaatsje aan de Namibische kust. Deze heerlijke oase aan de Atlantische Oceaan wordt omringd door hoge duinen en biedt een schilderachtig uitzicht. Wandel langs het strand en geniet van het warme zand onder je voeten en een verfrissend zeebriesje. De rustige stranden zijn een perfecte plek om te relaxen.

Swakopmund

Bron: Canva

De pelsrobbenkolonie van Cape Cross

Als je niet op zoek bent naar een klassieke strandvakantie, maar een uniek natuurfenomeen wilt meemaken, dan is het Cape Cross Seal Reserve dé plek voor jou. Hier leeft een broedkolonie van 200.000 tot 250.000 Kaapse pelsrobben. Het is zeer indrukwekkend om te zien hoe duizenden pelsrobben spelen in de golven en zonnen op het strand.

Cape cross

Bron: Canva

Je kunt het gebied te voet verkennen om deze bijzondere dieren van dichtbij te bewonderen, vooral vanaf eind oktober. Langs de goed gemarkeerde route vind je borden met interessante informatie over de dieren en de regio.

Het Skeleton Coast National Park is een prachtige reisbestemming met verweerde scheepswrakken, verlaten stranden en hoge duinen.

Skeleton Coast

Bron: Canva

Tijdens een rondreis door Namibië met Africaventura leer je dit grote land en de fascinerende kust op een bijzondere manier kennen. Of je nu in een groep of individueel op pad gaat, we bieden authentieke en verantwoorde reizen naar de mooiste plekken van het land.

Ga je voor de bruisende stranden van Zuid-Afrika of de ongerepte schoonheid van de Namibische kust? Beide landen bieden spectaculaire stranden voor natuurliefhebbers en recreatie en ontspanning. Kun je niet kiezen? Check dan onze self-drive roadtrip van Zuid-Afrika naar Namibië. Spring in je offroad auto en rijd zelf langs de kust. Wij regelen alle belangrijke details voor je!

Bekijk onze reizen  

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden