De afwisselende landschappen van Namibië: een avontuurlijke roadtrip

Bekijk onze reizen  
Namibië

Namibië is het land van eindeloze landschappen en prachtige ruige natuur, waar het wild vrij rondloopt en de sterren stralen aan de hemel. Het is een perfect land voor roadtrips, want de reis zelf is net zo avontuurlijk als de bestemmingen die je bezoekt. Als je op zoek bent naar een roadtrip buiten de gebaande paden in het hart van Afrika, dan is Namibië de perfecte bestemming voor jou.

Tijdens een autoreis door het land beleef je mooie onverwachte momenten en ontdek je de diversiteit van het Namibische landschap. Er zijn natuurlijk een paar hoogtepunten die niet mogen ontbreken tijdens je roadtrip. 

     1. Sossusvlei

In de iconische Sossusvlei vind je enorme zandduinen van soms wel 325 meter hoog. De zonsopgang boven deze duinen is een onvergetelijke ervaring die je gewoon niet mag missen. Zorg dat je bij openingstijd voor de poorten van het park staat, zodat je op tijd in het park bent voor de zonsopgang. Als je in het park verblijft, kun je het beste een uur voor zonsopgang naar de pittoreske Dune 45 rijden. Neem in de Sossusvlei ook zeker het 4x4-pad naar de surrealistische Deadvlei. Heb je geen 4x4? Stap dan in een van de jeeps die klaar staan om je naar de rode duinen te brengen. 

africa ventura nambinia sossusvlei

     2. Swakopmund

Rijd richting de kust voor dat echte vrije gevoel. Onderweg naar Swakopmund is er van alles te zien, zoals eeuwenoude zandduinen en oude auto's. Je kunt ook nog langs de flamingo-kolonie in Walvis Bay rijden. Swakopmund is een gezellig kustplaatsje met een mix van Duitse koloniale architectuur en Afrikaanse charme. Dankzij de straten vol palmbomen, zandstranden en goede restaurants is Swakopmund een fijne plek om te relaxen en bij te tanken voordat je weer de weg op gaat. Breng zeker een bezoekje aan een lokale brouwerij en geniet van een verfrissend Namibisch biertje! 

namibia swakopmund brewery

     3. Damaraland

Damaraland ligt in het noordwesten van Namibië en is een ruige en afgelegen regio met de meest indrukwekkende landschappen van het land. Damaraland is een indrukwekkend landschap vol contrasten, van imposante granieten bergen tot uitgestrekte woestijnvlakten. Ga naar de Brandberg en bewonder eeuwenoude rotsschilderingen. Kijk onderweg vaak uit het raam en probeer de zeldzame woestijnolifanten te spotten. 

namibia damaraland

     4. Etosha National Park

Etosha National Park is een van de beste wildparken van Afrika en er leven ongelofelijk veel verschillende dieren, zoals olifanten, leeuwen, cheeta's en neushoorns. Maak een roadtrip door het park vol uitgestrekte open vlakten en bekijk deze bijzondere dieren van dichtbij in hun natuurlijke leefomgeving. Er is maar weinig begroeiing in het park, dus de wilde dieren zijn makkelijk te spotten. En nog mooier, als je kampeert in het park, kun je zien hoe de dieren 's nachts naar hun drinkplekken trekken. 

Africa Ventura Namibia - 242

     5. Waterberg Plateau 

Het Waterberg Plateau is een groen natuurreservaat en vormt een sterk contrast met de dorre landschappen waar je al doorheen bent gereden. Het is een geweldige plek om met een gids door de bush te wandelen en neushoorns te bekijken. Geniet in Waterberg ook van het diner en het schitterende uitzicht.

namibia waterberg

Om alles uit je roadtrip door Namibië te halen, is het belangrijk om je reis goed te plannen en je voor te bereiden op de unieke uitdagingen van een rit door een afgelegen en ruig landschap. Doe goed onderzoek naar je route, neem veel water en snacks mee en gebruik een betrouwbaar voertuig dat geschikt is voor het terrein.

Met de selfdrive roadtrips van Africaventura zorgen wij voor de details en kun jij je helemaal storten op het avontuur! En als je liever niet zelf gaat rijden, kun je ook een van onze groepsreizen boeken. Je gaat op pad met een kleine groep en kunt onderweg lekker genieten van het uitzicht. 

Een reis door Namibië is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt langs de meest indrukwekkende landschappen van Afrika, zolang je maar een beetje plant en een avontuurlijke instelling hebt. Dus pak je tas maar in, ga op pad en beleef een onvergetelijk avontuur in dit prachtige en interessante land.

Ontdek onze individuele reizen  

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden