Vooroordelen over reizen in zuidelijk Afrika

Bekijk onze reizen  
Zuid-Afrika

Er zijn veel vooroordelen en clichés over reizen in zuidelijk Afrika. Het kan zijn dat je door die clichés deze regio misschien liever niet bezoekt. Dat is zonde, want zo mis je de ongelofelijke diversiteit, ongerepte landschappen, indrukwekkende dieren en bijzondere culturen van de regio. 

Met Africaventura beleef je authentieke reizen door zuidelijk Afrika. En daarom vinden we het belangrijk om je vóór je reis al wat te vertellen over deze landen. Laten we een paar van de bekendste clichés bekijken om een realistisch beeld te krijgen van zuidelijk Afrika. 

 

     1. Zuidelijk Afrika is een onveilige reisbestemming 

Helaas is er veel criminaliteit en geweld in delen van zuidelijk Afrika. De kans is klein dat je hier als toerist mee te maken krijgt. We bezoeken geen gebieden die als onveilig bekend staan. Bij Africaventura reizen we in kleine groepen van 10 personen met een ervaren, lokale gids. Je gaat nooit alleen of zonder advies op pad. De reisspecialist bij wie je de reis boekt, vertelt je ook welke basisregels je moet volgen tijdens reizen in zich ontwikkelende landen. Hier vind je een gratis e-book over veiligheid in Zuid-Afrika.

voyager_en_afrique_australe

 

      2. De hygiënische omstandigheden in zuidelijk Afrika zijn slecht

Toerisme is erg belangrijk voor de economie van zuidelijk Afrika. Daarom vind je er de meest uiteenlopende hotels en restaurants, van luxe tenten in de woestijn tot vijf-sterren lodges in de bush. Je overnacht in door ons zorgvuldig geselecteerde authentieke, schone hotels van lokale eigenaren en je eet ook in lokale restaurants. Tijdens al onze reizen heb je toegang tot schoon drinkwater.

voyage_en_afrique_australe

 

     3. De wegen in zuidelijk Afrika zijn onveilig 

De hoofdwegen zijn over het algemeen erg goed, soms zelfs beter dan sommige Europese wegen. Tijdens een groepsreis hoef je je geen zorgen te maken over onveilige wegen. Onze ervaren lokale chauffeurs hebben de juiste vergunningen om passagiers te mogen vervoeren. Je kunt er volledig op vertrouwen dat ze je veilig vervoeren terwijl jij van het landschap geniet. Als je een rondreis met een huurauto maakt, geven we je uitgebreide tips en informatie. Veel reizigers vinden het spannend om aan de linkerkant van de weg te moeten rijden, maar dat valt uiteindelijk best mee. Vaak is het zelfs even wennen om thuis weer rechts te rijden!

voyage_en_afrique_australe

 

     4. Het is veel te warm in zuidelijk Afrika

 

Er zijn veel verschillende klimaten in zuidelijk Afrika. Zelfs in één land, zoals Zuid-Afrika, kan het weer in het noorden compleet anders zijn dan het weer in het zuiden. Als je bijvoorbeeld in augustus naar Kaapstad gaat, ervaar je een heerlijke mediterrane winter zoals in Zuid-Frankrijk, terwijl Kruger National Park in augustus aanvoelt als een Europese zomer: droog weer en rond de 25 graden. We kiezen onze vertrekdatums op basis van de seizoenen en houden bij de activiteiten rekening met de warmste uren van de dag.

voyager_en_afrique_australe

 

     5. Er zijn veel gezondheidsproblemen in zuidelijk Afrika

Je hebt geen verplichte vaccinaties nodig voor Zuid-Afrika en Namibië, behalve als je uit een land komt met een hoog risico op gele koorts. De meeste gebieden die we bezoeken zijn malariavrij, behalve een paar regio's waar je maar een paar dagen verblijft. Die gebieden bezoeken we niet in het regenseizoen wanneer er meer malaria heerst. Als je meer informatie wilt over malariapreventie, neem dan voor medisch advies contact op met een reisarts. Mocht je onderweg medische hulp nodig hebben, dan zijn er veel zeer goede privéklinieken met dezelfde standaarden als in Europa.

 

     6. Er is veel papierwerk nodig voor reizen naar zuidelijk Afrika

Met bijna alle Europese paspoorten krijg je bij aankomst in de meeste landen in zuidelijk Afrika een gratis visum. In sommige landen moet je bij aankomst een toeristenvisum kopen. De kosten hiervan variëren van 30 tot 100 USD.  Je hoeft voor vertrek geen aanvraag in te dienen.

 

Heb je nog andere vragen over reizen in Afrika? Wij kennen zuidelijk Afrika als geen ander en beantwoorden je vragen graag

 

Laat je niet tegenhouden door vooroordelen en onjuiste informatie. Boek nu je droomreis naar een plek vol cultuur, schitterende natuur en onvergetelijke ervaringen. Zoals we altijd zeggen: het is bij Africaventura onze missie om reizigers terug te laten keren als ambassadeurs voor Afrika. We willen dat iedereen de vooroordelen over dit prachtige continent opzij zet en zich laat verrassen door dit bijzondere deel van de wereld.

 

Bekijk onze reizen  

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden