Unieke Afrika-belevenis: op safari in Oost Afrika

Bekijk onze reizen  
Kenya Tanzania

Op safari in Afrika, dat is een droom die bij veel mensen bovenaan de bucketlist staat. Het idee om leeuwen, olifanten en neushoorns een keertje in de vrije natuur te zien, is voor velen van ons onweerstaanbaar fascinerend.

Droom jij er ook van om op safari te gaan? Dan vraag je je waarschijnlijk af waar en hoe je dat het beste kunt doen.

In dit artikel stellen we je een paar van de mooiste safaribestemmingen in Oost Afrika voor en vertellen we je wat je daar te wachten staat. Bovendien kom je erachter hoe je jouw safari authentiek en duurzaam kunt vormgeven, door het land, de mensen en de dieren te helpen.

safari namibia elephants

Populaire safaribestemmingen in Oost-Afrika

Oost-Afrika heeft een fascinerende dierenwereld te bieden. Je kunt kiezen uit een groot aantal populaire safaribestemmingen. Kenia en Tanzania hebben talrijke nationale parken waar een enorme verscheidenheid aan wilde dieren leven. Eén van de bekendste plekken is het Masai Mara National Park in Kenia. De Serengeti in Tanzania met zijn eindeloze savannes en de grote, jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en zebra’s is zeker ook een reis waard. Welke bestemming je ook kiest, in dit artikel lees je hoe jouw safari een uniek avontuur wordt.

De wildernis in Kenia van heel dichtbij: het natuurreservaat Masai Mara

Een bezoek aan het Masai Mara National Reserve is zonder twijfel een van de hoogtepunten van een reis naar Oost-Afrika. Hier kun je niet alleen genieten van adembenemende vergezichten over eindeloze Afrikaanse savannes, je hebt ook de unieke mogelijkheid een groot aantal wilde dieren te zien, waaronder de legendarische Big Five: leeuwen, luipaarden, neushoorns, buffels en olifanten.

Het park is vooral beroemd vanwege het fascinerende spektakel van de jaarlijkse migratie van dieren in juli en augustus. Tijdens deze bijzondere trektocht steken een onvoorstelbaar aantal dieren, 1,5 miljoen gnoes en 500 000 zebra’s, de grens over tussen Tanzania en Kenia op zoek naar vers gras. Het is een ongeëvenaard schouwspel en absoluut een van de indrukwekkendste natuurfenomenen ter wereld.

Het Masai Mara National Reserve is niet alleen een paradijs voor dierenliefhebbers, het is ook een fenomenaal natuurgebied in Kenia. Het behoort tot de absolute top van safaribestemmingen in heel Afrika. Hier kun je de wonderen van deze unieke wildernis beleven en van onvergetelijke momenten genieten.

masai mara

Bron: Canva

De schatten van Tanzania: Serengeti, Ngorongoro en nog veel meer

Wie op zoek is naar adembenemende landschappen is in Tanzania op zijn plek. Hier kun je je hart ophalen aan indrukwekkende bergen, imposante vulkanen en enorme meren, midden in de eindeloze uitgestrektheid van de Afrikaanse savanne. Tanzania is niet alleen vanwege zijn landschappen een bezoek waard, ook de cultuur is ongelooflijk veelzijdig. 

Serengeti: het rijk van de roofkatten

Het Serengeti National Park, het op een na grootste park van Tanzania, herbergt een indrukwekkend aantal diersoorten, waaronder majestueuze leeuwen, sierlijke giraffen, gevaarlijke krokodillen en geheimzinnige luipaarden. De naam ʽSerengetiʼ betekent letterlijk ʽeindeloze vlaktesʼ. Het is de perfecte bühne om roofkatten in hun natuurlijke omgeving te observeren. In de Serengeti zijn vooral de leeuwen goed vertegenwoordigd. De koning van de savanne kom je dus zeker tegen tijdens je reis, maar ook luipaarden en cheeta’s krijg je hier regelmatig te zien.

Wie in het nationale park overnacht, kan verzekerd zijn van een onvergetelijke ervaring. Je voelt de fascinerende hartslag van de savanne van heel dichtbij.

lions

Ngorongoro-krater: een wonder van de natuur

De Ngorongoro-krater staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en diende al vaak als achtergrond voor beroemde opnames van wilde dieren in Tanzania. De natuur heeft hier een indrukwekkende vulkanische krater geslagen met een doorsnede van ongeveer 20 kilometer. De krater is omringd door sappig groene vlaktes, waar je wilde dieren kunt observeren.

Ngorongoro

Bron: Canva

Unieke ervaringen, weg van de gewone safariroutes

Je bent niet de enige als je bij het woord ʽsafariʼ in eerste instantie denkt aan een jeep met open dak. Sta je open voor iets anders dan de typische safaritochten? Dan gaat er een wereld aan fascinerende mogelijkheden open om Oost-Afrika te ontdekken. Heb je bijvoorbeeld wel eens van een fiets- of bootsafari gehoord?

Fietssafari in het Hell's Gate National Park

Tijdens de twee weken durende rondreis door Kenia met Africaventura kun je rekenen op een heel bijzonder hoogtepunt: een fietssafari in het nationale park Hell's Gate. Deze ervaring mag je tijdens jouw Oost-Afrika-safari echt niet missen. Het landschap werd gevormd door de overweldigende lavastromen van twee vulkanen en je krijgt hier de unieke gelegenheid om het actief te verkennen.

Het park beschikt over uitstekende fiets- en wandelpaden, zodat je de fascinerende dierenwereld in zijn natuurlijke habitat kunt observeren. Met een beetje geluk kom je majestueuze giraffen, sierlijke antilopen en nieuwsgierige wrattenzwijnen tegen, tegen een achtergrond van indrukwekkende rotsformaties en imposante klippen.

Hells Gate kenya

Bron: Canva

Bootsafari op Lake Oleidon

Een safari per boot is een geweldig alternatief voor iedereen die iets anders wil dan een normale, klassieke safari. In het Amboseli National Park in Kenia maak je een ontspannen boottocht tegen de adembenemende achtergrond van het meer Lake Oleidon.

Deze bijzondere ervaring maakt deel uit van de twee weken durende rondreis door Kenia met Africaventura. Tijdens je boottocht kom je vrolijk schommelende nijlpaarden tegen die in dit meer leven. Aan de oever zie je giraffen, wrattenzwijnen, zebra’s, apen en waterbuffels die nieuwsgierig de omgeving verkennen. Vogelaars komen ook aan hun trekken, omdat in dit gebied meer dan 200 verschillende vogelsoorten leven. 

botswana hippo

Duurzaam toerisme: verantwoord reizen tijdens je safari in Oost Afrika

Respect en duurzaamheid zijn van doorslaggevend belang om de ongerepte schoonheid en veelzijdigheid van de Oost-Afrikaanse dierenwereld te beschermen op je reis door het land. Op een safari door Oost Afrika gaat het niet alleen om adembenemende landschappen en exotische dieren, maar ook om de verantwoordelijkheid die wij als reizigers dragen.
 
Als gecertificeerde reisorganisatie zijn wij ons bij Africaventura bewust van deze verantwoordelijkheid en we streven dan ook naar duurzaam en authentiek toerisme. We voelen het als onze plicht om het milieu te beschermen, de plaatselijke gemeenschappen te ondersteunen en de dieren en hun leefomgeving te respecteren. Meer informatie over hoe wij duurzaam reizen bevorderen, vind je op onze website.

etosha national park

Onvergetelijke ontmoetingen met de plaatselijke bevolking

In Oost Afrika beleef je niet alleen de fascinerende dierenwereld van dichtbij, maar kun je ook in contact komen met de mensen die er leven. Ontmoetingen met plaatselijke bewoners kunnen onvergetelijke ervaringen worden en jou een nieuw perspectief geven op het land en de cultuur. Vooral in Kenia en Tanzania zijn er talrijke mogelijkheden om een safari met culturele activiteiten te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een dorp van de Masai bezoeken of aan een traditioneel dansritueel deelnemen. Je kunt ook een lokale markt of een ambachtelijk bedrijf bezoeken. Dit is een interessante manier om meer te leren over het leven van de mensen daar. Daarbij is het belangrijk altijd respectvol te zijn en je open op te stellen, zodat de ervaring voor beide kanten prettig is.

Tijdens een rondreis door Tanzania en Zanzibar met Africaventura heb je steeds opnieuw de mogelijkheid om de cultuur van de plaatselijke bevolking op een authentieke en actieve manier te beleven. Deze mensen openen hun deuren, delen hun dagelijkse leven met jou en geven je een spannend kijkje in hoe verschillende stammen met elkaar samenleven. Je leert meer over de ware rijkdom van Tanzania: de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Tanzanianen. 

masai

Bron: Canva

Wegwijzers in de wildernis: onze ervaren safarigidsen

Je hebt besloten dat je op safari wilt in Oost Afrika? En nu zoek je ervaren safarigidsen die je kunnen begeleiden op jouw avontuur? Dan ben je bij Africaventura aan het goede adres. In zowel Oost Afrika werken we samen met lokale gidsen om jou de mooiste plekjes te laten zien. Ze zijn niet alleen expert op organisatorisch gebied, maar ook begaafde verhalenvertellers die je een kijkje geven in de cultuur en tradities van de plaatselijke bevolking. Zo bieden we je authentieke Afrika-rondreizen in kleine groepen aan.

Wil je toch liever onafhankelijk reizen, maar heb je geen zin om alles voor te bereiden en te organiseren? Ga dan voor meer informatie naar individuele reizen.

Bekijk onze reizen  

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden