De vrijheid van individuele reizen

Bekijk onze reizen  
Namibië zelfrijdende reizen

Er gaat niets boven het gevoel van de vrijheid van een roadtrip! Eindeloze wegen, avontuur en verrassingen langs je route – individueel reizen voelt, zelfs als van tevoren alles geregeld is, spontaan aan. Dus als je van je vrijheid wilt genieten, kun je met een zelfrijdende reis door Afrika de trip van je leven maken.

 

afr-namibia

 

VOORDELEN VAN INDIVIDUEEL REIZEN

 

 1. Onafhankelijkheid

 

Vrijheid! Wie zelf rijdt heeft het heft in eigen handen. Genieten van comfort en privacy en precies reizen, zoals jij dat wilt. De radio ietsje harder of helemaal uit; het is aan jou. Je kunt even stoppen om een foto te maken, iets interessants te bekijken of je trekt wat meer tijd uit voor een activiteit die je altijd al wilde doen. Geniet van de ongestoorde tijd met je partner, gezin of vrienden. Gezelschap waar en wanneer jij daarvoor kiest.

 

 1. Betaalbaarheid

 

Individuele rondreizen zijn voordelig, omdat je, in tegenstelling tot een groepsreis niet voor een plaats in de bus of voor een gids hoeft te betalen. Je kunt precies reizen, zoals jij dat wilt. Heel comfortabel of juist heel eenvoudig. Jij beslist waar je meer geld aan uitgeeft en waar je op bespaart.

 

Ontdek onze individuele reizen  

 

 1. Flexibiliteit

 

Als je individueel reist, reis je in jouw eigen tempo. Je kunt meer tijd uittrekken voor de plaatsen die je interesseren, terwijl je andere bestemmingen links kunt laten liggen. Jij beslist of je een zijweggetje inslaat, de tijd neemt om een mooie foto te maken of dat je een spontane tussenstop bij een bijzondere bezienswaardigheid inlast. Ga ‘s morgens in alle vroegte op weg, geniet van een heerlijke lange lunch of neem alle tijd voor een praatje met een plaatselijke bewoner. Bovendien kun je zelf beslissen wanneer je reist en ben je niet gebonden aan vaste reistijden.

 

afrika individuele reis

 

HOE AFRICAVENTURA JE BIJ JOUW INDIVIDUELE REIS HELPT

 

 1. Organisatie

 

Je hoeft voor jouw reis niet meer alles zelf uit te zoeken of vooruit te boeken. Je krijgt van ons gedetailleerde informatie over de route en aanbevelingen over wat er langs de route te zien is. We boeken comfortabele accommodaties voor je, zodat je zeker weet dat je na een dag in de auto heerlijk kunt ontspannen. Wij zorgen voor een huurauto en voor reserveringen, zodat je je helemaal kunt concentreren op de aangename aspecten van de reis. Laat alles aan ons over en geniet van je avontuur!

 

 1. Aanbevelingen

 

We hebben onze self-driving reizen expres zo vormgegeven dat je tijdens je reis langs alle hoogtepunten komt. We sturen je van tevoren een lijst met mogelijke activiteiten, bezienswaardigheden en belevenissen. We kennen deze routes als onze broekzak en je kunt onderweg bij ons terecht voor insider-informatie. Daardoor kun je gebruikmaken van alle voordelen van een reis onder begeleiding van een gids en tegelijkertijd heb je het bevredigende gevoel dat je individueel en in jouw eigen stijl reist.

 

Bekijk onze reizen  

 


 1. Ondersteuning

 

Zie ons als je persoonlijke assistent. Voor vertrek ontvang je van ons tips en trucs. En ook in ons blog kun je van alles lezen over reizen in Afrika. Tijdens de reis is er een contactpersoon in de buurt, voor het geval er onverhoopt iets mis gaat. Van routebeschrijvingen tot informatie over afstanden of bezienswaardigheden – wij zijn ter plaatse en zorgen ervoor dat jouw self-driving tour soepel verloopt.

 

Africa Ventura Namibia - 219

 

TIPS VOOR INDIVIDUELE AVONTURIERS

 1. Zorg ervoor dat je de lokale verkeersregels kent

 

Maak je vertrouwd met de verkeersregels in het land van bestemming. Ze kunnen afwijken van de regels thuis. In grote delen van Afrika, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika en Namibië, wordt bijvoorbeeld links gereden. Houd je aan de snelheidsbegrenzing, ook als je zelfstandig onderweg bent in nationale parken. Als je bij een wegversperring komt of je wordt door de politie aangehouden, blijf dan rustig en vriendelijk. Vraag altijd om een officiële bekeuring, betaal liever niet contant.

 

 1. Veiligheid

 

Reis overdag, liever niet ‘s nachts. Doe voor de zekerheid de autoportieren op slot, ook tijdens het rijden. Zorg ervoor dat waardevolle spullen die je in de auto achterlaat, niet van buiten gezien kunnen worden of doe ze in de achterbak. Rijd op hobbelige wegen of bij gaten in de weg nog voorzichtiger. Het is altijd een goed idee om wat eten en water en een goede verbandtrommel in de auto te hebben. Als je een zelfrijdende reis met Africaventura maakt, zorgen wij ervoor dat je een lokale SIM-kaart krijgt en dat je de navigatie-apps en Google Maps kunt gebruiken. Ondanks dat is het verstandig om van tevoren landkaarten te downloaden, voor het geval je een keer geen internetverbinding hebt. Neem bovendien voor de zekerheid ook een papieren landkaart mee.

Lees ook onze andere tips voor veiligheid in zuidelijk Afrika.

 

 1. Neem de tijd

 

De rit zelf is een essentieel deel van jouw avontuur! Zet jezelf niet onder druk omdat je zo snel mogelijk op de volgende bestemming wilt aankomen of omdat je een bepaald aantal kilometers per dag wilt afleggen. Maak in plaats daarvan onderweg tussenstops en bewonder het uitzicht. Geniet van de reis en de ontdekkingen die daarbij op je wachten. Zo haal je het beste uit jouw autorondreis.

 

Africaventura-482

 

En het gevoel na afloop, dat je gewoon in de auto bent gaan zitten en je bestemming zelf hebt gevonden, is extreem bevredigend. Onze zelfrijdende reizen geven je dat beetje extra aan veiligheid en advies, zodat je onderweg met volle teugen van de vrijheid kunt genieten! Lees hier meer over onze individuele autoreizen en plan alvast de roadtrip van je leven!

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

 • Contact
 • ✆ +31 55 808 0369
 • service@africaventura.nl
 • ma - vr | 09.00 - 16.00
 • Ventura TRAVEL Gmbh
 • Lausitzer Str. 31
 • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden