Dit kun je zien en beleven in Tanzania

Bekijk onze reizen  

Veel van de iconische beelden van reizen in Afrika komen uit Tanzania. Schitterende savannes, wilde dieren, de indrukwekkende top van de Kilimanjaro en traditionele Maasai dorpjes. Tijdens een reis door Tanzania zie je een hoop prachtige dingen, maar er zijn natuurlijk ook een paar highlights die je niet mag missen. We hebben een bucketlist gemaakt van de mooiste plekken en activiteiten in Tanzania, zodat je niets mist van wat het land te bieden heeft.

1) Grote katten spotten in Serengeti National Park

parc national Serengeti

Bron: Canva

Het Serengeti National Park is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en biosfeerreservaat en een van de beroemdste wildlife bestemmingen ter wereld. Een bezoek aan het park hoort thuis op de bucketlist van iedereen die geïnteresseerd is in Afrikaans wildlife. Het is ieder jaar van mei tot juni de plek van de grootste dierenmigratie ter wereld en er leven ook ongelofelijk veel verschillende dieren, van olifanten tot giraffen en krokodillen. Kom naar de Serengeti voor de ultieme Afrikaanse safari en spot majestueuze leeuwen, luipaarden en cheetahs in hun natuurlijke habitat. 

2) Slaap in een tent in de bush

parc national Serengeti

Bron: Canva

Als je het Tanzaniaanse landschap echt wilt ervaren, overnacht je in een tent in een van de nationale parken zoals Serengeti, Tarangire of Lake Manyara. De comfortabele tentenkampen zijn een handige uitvalsbasis om de omliggende wildernis te verkennen. En het mooiste: ze liggen midden in de bush, zodat je helemaal kunt opgaan in de rust en het ritme van de savanne. 

 

3) Beklim de Kilimandjaro 

Kilimandjaro

Bron: Canva

Met 5895 meter is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika en een van de 'zeven toppen', de hoogste bergen van elk continent. Een hike op de Kilimanjaro is een onvergetelijke ervaring met adembenemend mooie uitzichten. Laat je niet intimideren door de enorme hoogte van de Kilimanjaro: je kunt de berg beklimmen via verschillende routes. Er zijn ook tours met een gids beschikbaar voor onervaren hikers die de berg in volle glorie willen ervaren. De Machame Route biedt bijvoorbeeld een geleidelijke stijging waardoor klimmers kunnen wennen aan de hoogte. Het is ook nog eens een van de mooiste routes, met schitterend uitzicht op het omliggende landschap. En als je niet de hele klim wilt maken, zijn er ook dagwandelingen om van het landschap te genieten.

 

4) Ontdek de Ngorongoro-krater

cratere du Ngorongoro

Bron: Canva

De Ngorongoro-krater is een natuurwonder dat plaats biedt aan heel veel verschillende dieren, zoals zebra's, olifanten, hyena's, wildebeesten en ontelbaar veel vogelsoorten. Dit is de plek waar de bekendste foto's van wilde dieren zijn gemaakt! De vulkaankrater heeft een doorsnede van zo'n 20 kilometer en bevat groene vlaktes waar de dieren 'vast zitten'. Daardoor kun je hier makkelijk grote hordes dieren observeren en is het een echt safariparadijs.

 

5) Ga op bezoek bij een van de 120 stammen van Tanzania

tribu maasais

Bron: canva

Tanzania is een land vol diverse culturen en etnische groepen. Er leven meer dan 120 stammen, met elk hun eigen tradities en talen. Dit zijn bijvoorbeeld de Maasai, de Hadzabe, de Hehe en vele, vele anderen en ze spelen allemaal een belangrijke rol in het rijke culturele erfgoed van Tanzania. Een bezoek aan de lokale stammen is een bijzondere ervaring en bied je een onbetaalbare kennismaking met de diversiteit van het land, de lokale gebruiken en unieke manieren van leven. Tijdens onze reizen brengen we tijd door met de Kuria-stam in het dorpje Nyamburi. De Kuria staan bekend om hun warmte en gastvrijheid en nodigen ons uit om twee dagen mee te draaien in hun dagelijks leven. 

6) Bezoek Stone Town

Stone Town

Bron: canva

Stone Town is een historisch en cultureel centrum in Zanzibar. De wijk staat bekend om de goed bewaard gebleven Swahili-architectuur. Dwaal door de smalle straatjes en bewonder grote herenhuizen, rijkversierde balkons, verfijnd traliewerk en deuren met prachtig houtsnijwerk. Stone Town staat ook bekend om de bruisende bazaars vol traditioneel handwerk, specerijen en textiel. Bezoek ook een museum zoals het Palace Museum en het House of Wonders voor een kennismaking met de geschiedenis en cultuur van de regio. De bruisende sfeer en rijke cultuur maken van Stone Town een must tijdens je trip naar Tanzania.

7) Relax op de stranden van Zanzibar

jambiani beach zanzibar

Bron: canva

Het eiland Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania en staat bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere water. Waar kun je nou beter ontspannen dan onder de kokospalmen aan de Indische Oceaan? Geniet van het zonnige strand, laat je verwennen in de spa of laat je gewoon meevoeren in het rustige tempo van het eilandleven. Zoek je wat meer actie? Ga snorkelen, duiken of kitesurfen of bezoek een van de nationale parken en zeereservaten in de buurt om meer te ontdekken over de rijke ecosystemen van het eiland. Hoe je je tijd hier ook doorbrengt, Zanzibar is een echt paradijs en hoort thuis op de bucketlist van elke reiziger in Tanzania. 

Of je nu op zoek bent naar cultuur, wildlife of avontuur, Tanzania biedt het allemaal. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt naar de schitterende landschappen en unieke ervaringen in dit land? Neem dan contact met ons op. Tijdens onze reizen kun je alle highlights afvinken en we bieden je ook onvergetelijke ontmoetingen waarbij je echt kennismaakt met deze magische plek.

Ontdek Tanzania  

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden