Dit kun je zien en beleven in Botswana

Bekijk onze reizen  
Botswana

Botswana is de prachtige, diverse en grotendeels onontdekte parel van Afrika. Het land heeft schitterende ongerepte landschappen, een rijk cultureel erfgoed en onovertroffen safarimogelijkheden. Er is zoveel te doen dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Om je te helpen, hebben we een bucketlist gemaakt met de highlights voor je avontuur in Botswana.

1) Ga op safari

Safari Botswana

Bron: Canva

Een safari in Botswana is een onvergetelijke ervaring. Botswana is een land met ongerepte wildernissen vol wilde dieren. Er leeft een zeer hoge concentratie dieren zoals olifanten, leeuwen, cheetahs en giraffen, dus er is een grote kans dat je veel verschillende dieren spot tijdens je safari. Je vindt er ook meer afgelegen gebieden dan op andere populaire safaribestemmingen, waardoor je veel dichter op de dieren kunt komen. En het mooie is dat je uit verschillende soorten safari's kunt kiezen. Ga je voor een self-drive of een fantastische rondreis? En overnacht je het liefst in een luxe tent, een stijlvolle lodge of ga je voor een boomhut? Voor een echt onvergetelijke ervaring raden we je aan om te kiezen voor een mobiele safari waarbij je in de bush slaapt.

2) Bezoek de Okavango Delta

 Okavango DeltaBron: Canva

De Okavangodelta is een uniek ecosysteem met bijzondere planten en dieren. De delta ligt op de plek waar de rivier de Okavango de Kalahariwoestijn binnenstroomt en het is een enorm en ongerept wetland met gevarieerde habitats zoals grasvlaktes, bossen, moerassen en meren. Daardoor is het een ideale plek om dieren te spotten zoals olifanten, luipaarden en buffels. Maak een mooie boottocht of ga vissen of paddle boarden. Op onze bucketlist: overnachten in een woonboot in de Okavangodelta.

 

3) Bewonder de Tsodilo Hills

Tsodilo Hills

Bron: Canva

UNESCO-werelderfgoedlocatie Tsodilo Hills is een enorm, 10 vierkante kilometer groot gebied met kwartsrotsen in de Kalahariwoestijn. De heuvels bevatten de grootste concentratie rotskunst ter wereld en worden soms ook wel 'het Louvre van de woestijn' genoemd. De ruim 4500 rotsschilderingen zijn waarschijnlijk tussen de 9e en 14e eeuw gemaakt door lokale Bushmen. Het zijn vooral tekeningen van dieren en je vindt ze op schuilplekken en in grotten. Deze eeuwenoude schilderingen zijn erg indrukwekkend om te zien. Het is dan ook een heilige plek voor de lokale bewoners. 

 

4) Ontmoet stokstaartjes in Makgadikgadi

Meerkats

Bron: Canva

Stokstaartjes zijn slim, vernuftig en vooral heel erg schattig. Op de Makgadikgadizoutvlaktes in Botswana heb je een goede kans om oog in oog te komen te staan met deze bijzondere dieren. De zoutvlaktes glinsteren in de zon en het fascinerende, surrealistische landschap staat vol eeuwenoude baobabs. Dit is de perfecte plek om stokstaartjes te spotten. En met een beetje geluk kun je deze schitterende dieren zelfs van erg dichtbij bekijken. 

 

5) Ontdek Chobe National Park

Chobe National Park

 Bron: Canva

Chobe National Park is 11.700 vierkante kilometer groot en is daarmee een van de grootste en meest diverse nationale parken in zuidelijk Afrika. In dit wildreservaat leven onder andere leeuwen, luipaarden, hyena's, antilopen en meer dan 450 soorten vogels. Chobe National Park heeft een van de grootste populaties olifanten ter wereld en sommige kuddes in het park bestaan zelfs uit duizenden olifanten. Het adembenemend mooie landschap bestaat uit savannes, bossen en riviervlaktes en is perfect voor mooie autoritjes en wandelingen door de bush. Onze tip: maak een boottochtje bij zonsondergang en zie de natuur op zijn mooist. 

 

Heb je al zin in een bijzonder avontuur in Botswana? Boek dan een van onze reizen! Je hoeft niet eens je eigen bucketlist mee te nemen, want al deze plekken en activiteiten zijn onderdeel van onze reizen. Het enige wat je nodig hebt zijn je camera, een paar goede wandelschoenen en zin in avontuur.

Ontdek Namibië, Botswana en Zimbabwe

 

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden