Attracties Zuid-Afrika Tuinroute

Bekijk onze reizen  
zelfrijdende reizen Zuid-Afrika

Een 300 km lange kustweg aan de zuidwestpunt van Zuid-Afrika wordt beschouwd als de mooiste regio van het land. De Garden Route ontleent zijn naam aan het Garden Route National Park waar hij doorheen loopt, evenals de diverse vegetatie en dieren in het wild, en de overvloed aan lagunes, meren, bergen, bossen en stranden langs de kronkelende wegen.

De Tuinroute is de thuisbasis van bijna een dozijn natuur- en zeereservaten en biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten langs de route, van wandelen tot eco- en walvistochten tot het verkennen van grotten en afgelegen zandstranden.

De route kronkelt tussen de Indische Oceaan en de bergketens Tsitsikamma en Outeniqua en biedt aan beide kanten contrasterende maar even indrukwekkende uitzichten. Het weelderige groen van de inheemse bossen ontmoet de kliffen en de weidse vergezichten over de kust bieden panorama's die alleen in tijdschriften te vinden zijn.

Swellendam

Gelegen aan de voet van de prachtige Langeberg, staat deze plaats niet alleen bekend om zijn traditionele brood "Roosterkoek", maar ook bekend om zijn architectuur en geschiedenis. Swellendam, gesticht in 1745, is de derde oudste stad van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch, en heeft dus genoeg te bieden aan geschiedenisliefhebbers.

Maar denk niet dat geschiedenis alles is wat deze mooie plek te bieden heeft. De stad ligt in het hart van een gezonde boerengemeenschap die een overvloed aan verse producten produceert, waaronder bessen uit de nabijgelegen Hermitage Valley, honing uit het bergfynbos en verse melk van de kuddes Jersey-koeien die de goed geïrrigeerde weiden van het gebied grazen.

Screenshot 2022-01-27 at 16-01-22

Bron: Canva

Hermanus

Gelegen in het hart van de Cape Whale Route, is het eens zo bescheiden vissersdorpje Hermanus uitgegroeid tot een wereldberoemde toeristische bestemming. Maar ondanks zijn bekendheid heeft Hermanus de rustieke charme en natuurlijke schoonheid behouden die het vanaf het begin zo'n gewilde bestemming maakten.

Hoogtepunt: Walvissen spotten! Hermanus is verkozen tot beste landobservatie plek ter wereld voor walvissen. De perfecte tijd om walvissen te spotten aan de Atlantische kust van Zuid-Afrika is tussen eind juni, begin juli en december. Tijdens deze periode verblijven de reuzen van de zee daar, enerzijds om te ontsnappen aan de koude wateren van Antarctica en anderzijds om te paren en hun nakomelingen te baren.

Hermanus biedt een verscheidenheid aan activiteiten die interessant zijn voor zowel liefhebbers van het buitenleven als culinaire kenners. Wijnproeverijen, stranden, restaurants, kunstgalerijen... deze badplaats heeft het allemaal.

tayla-kohler-fGDU7heXiMU-unsplash

Bron: Canva

Wilderness

Wilderness is misschien een klein hippiedorp, maar door het adembenemende landschap met zijn bossen, meren, bergen en kustlijn lijkt het een eindeloos paradijs, bekend om zijn brede stranden en prachtige lagunesysteem. Gelegen tussen George en Sedgefield, biedt Wilderness het hele jaar door een "vakantiegevoel". Daarnaast de mooiste artiestenmarkten en getalenteerde muzikanten.

In het noorden liggen de Outeniqua Mountains, in het zuiden de Indische Oceaan, in het westen de Kaaimans rivier en in het oosten het Goukamma Natuurreservaat.

redcharlie-A_sa9fD85zE-unsplash

Bron: Canva

Knysna

Knysna wordt gekenmerkt door zijn zandstenen kliffen die de rustige lagune dramatisch scheiden van de branding in de Indische Oceaan. Het is ook de thuisbasis van het grootste inheemse bos van het land. We nemen een veerboot om de schilderachtige hoogtepunten te verkennen. Deze tour gaat gepaard met het eten van heerlijke en beroemde oesters die hier langs de kust groeien.

Ontvang exclusieve reisaanbiedingen naar de meest unieke bestemmingen in Afrika

Contact

  • Contact
  • ✆ +31 55 808 0369
  • service@africaventura.nl
  • ma - vr | 09.00 - 16.00
  • Ventura TRAVEL Gmbh
  • Lausitzer Str. 31
  • 10999 Berlin, Germany

2022 Africaventura , een merk van Ventura TRAVEL GmbH Alle rechten voorbehouden